Tidigare FDA stol “skeptisk ” att vaping kan orsaka cancer

Jag är skeptisk till att nikotin orsakar cancer, säger han. “Det kan vara en tumör promotor, [forskare] har sagt att det finns en potential som nikotin är en tumör promotor, men det orsakar inte cancer.”

Tumörfrämjande är en process som stimulerar tillväxten av befintliga tumörer, men orsakar inte nya tumörer att bilda, enligt National Cancer Institute.

Gottlieb inte säga varför han trodde att vaping nikotin kan vara en tumör promotor, men inte orsaka cancer. Han poängtera dock att han tror att vaping är skadligt överlag.

“Som sagt, vi hade en signal när jag var på FDA av skador som https://vape.se orsakade till lungorna i en djurstudie,” sade han. “Du kan inte inhalera något i lungorna på det sättet på en upprepad basis och inte orsaka vissa skador på lungan.”
Hur är det med vaping möss?

Gottlieb svarade på en studie publicerad förra veckan som fann att vaping orsakat lungcancer hos möss. Studien fann att 22,5% av möss som utsattes för e-cigarett ånga med nikotin för 54 veckor utvecklat lungcancer. Mer än 57% av möss utvecklat pre-cancerogena lesioner på urinblåsan.

Men det var en liten silver foder: möss som utsattes för e-cigarett ånga som inte hade något nikotin inte utveckla cancer, även när de följdes i fyra år.